creatieve dagbesteding 1

Creatieve dagbesteding

  • Dorpsstraat 31b Almen
  • T: 0575 – 43 12 00

Over Creatieve dagbesteding

Centerrr Creatieve Dagbesteding is een verlangstuk van onze winkels. Wij bieden gevarieerde dagbesteding aan, waarin zorg op maat gegeven wordt. Naast dat deze vorm van dagbesteding voor iedereen met een indicatie voor WLZ en WMO beschikbaar is, is het ook een uitvalbasis voor de meewerkers die (tijdelijk) niet meer in staat zijn om in onze winkels mee te werken. De taken die wij op de dagbesteding doen bestaan uit:

 

  • Het klaarmaken van Piggy tassen en cadeauverpakkingen voor onze winkels.
  • Wij voeren voorbereidende taken uit voor Centerrr Bloem & Plant.
  • Voor onze opdrachtgever Bountiful verpakken- en stickeren wij producten. (die wij ook in onze eigen winkels verkopen)
  • We zetten in op zelfredzaamheid, zo koken en bakken we samen diverse lekkernijen.
  • Ter voorbereiding en ondersteuning van begeleid of zelfstandig wonen, voeren wij huishoudelijke taken uit zoals het wassen en opvouwen van de was, het afwassen van vuile vaat en het schoonmaken/onderhouden van het sanitair.
  • We stimuleren de persoonlijke hygiëne, zo organiseren we met regelmaat een “beauty middag”.
  • Ter ontspanning wordt er tevens gepuzzeld, geknutseld, gekleurd/geschilderd en met regelmaat worden er spelletjes gedaan.

 

Door een gevarieerde dagbesteding te bieden zetten wij in op de zorgvraag van onze mensen. Zo kijken we naar mogelijkheden tot ontwikkeling, daar waar er meer gevraagd wordt dan alleen stabiel houden van de situatie binnen een veilige en vertrouwde omgeving. Zo zetten wij in op alledaags geluk.

Foto’s van dit filiaal

Ria Verteld:

“Hallo, ik ben Ria, ik ben 53 jaar. Ik werk sinds januari 2021 bij de Creatieve Dagbesteding. We doen veel verschillende dingen zoals knip- en snijwerk, producten verpakken, zakjes dicht sealen, stickeren van producten en het vullen van Piggy tassen.  Voordat ik bij Centerrr kwam had ik een eenzaam bestaan, ik was veel op mijzelf.

 

Sinds ik de dagbesteding heb voel ik mij gezien en krijg ik energie van mijn werk. Ik vind mijn werk leuk en ik ben blij dat ik weer wat om handen heb. Ik word goed begeleid en krijg de hulp die ik nodig heb. Hier mag ik gewoon mijzelf zijn!”

foto Ria

Zuzia verteld:

“Ik ben Zuzia, ik ben 23 jaar oud. Ik werk op twee plekken. Ik werk in de winkel in Almen en ik werk bij de creatieve dagbesteding.  Ik vind het leuk om te knutselen, we pakken ook spullen in en stickeren potjes. Soms koken of bakken we samen en af en toe hebben we een beautymiddag. Ik heb ook schoonmaak taken. Ik vind het fijn als alles netjes is. Ik vind het leuk om hier te werken.”